Полезна информация за климатиците от Солар Клима.Цени за услуги:продажба, лизинг, монтаж, демонтаж, сервиз,зареждане, преместване и профилактика на климатици.Продажба и монтаж на климатици 2014
солар клима върни климатик
  
fujitsu general limited japan
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ И СЪВЕТИ ЗА КЛИМАТИЦИТЕ

Функции на климатици

Всички климатици от групата "сплит система" имат дистанционно управление, течнокристален дисплей и около десет стандартни функции, като по този показател евтините модели почти не се отличават от скъпите. Причината е, че за реализирането на тези функции не се налага конструктивното влагане на нови системи и агрегати в корпуса на климатика, а само препрограмиране на системния контролер и добавяне на бутони на дистанционното управление, което значи, че не можете да направите разлика на базата на екстрите и да определите един климатик като добър, надежден, производителен или скъп.

Днешните климатици имат следните възможности

Охлаждане и нагряване са основни функции на всеки климатик.

Венитилация - режим, при които работи само вентилаторът на вътрешното тяло на климатика, без да е включен компресорът. Използва се за проста циркулация на въздуха, например през зимата, когато загрят от радиаторите въздуха се издига, а ниско на пода е студено и е необходимо да се изравни температурата.

Автоматичен режим на климатика е за да поддържа предварително зададена температура.

Изсушаване въздуха в стаята- по принцип изсушаването на въздуха е съпътстващо при режим охлаждане. Влагата от топлия въздух попадайки вурху студения радиатор на вътрешното тяло кондензира и се отвежда през дренажната тръба.

Енергийна ефективност

Завишени изисквания за енергийна ефективност в Япония. Посрещане на повишените изисквания за по-висока енергийна ефективност в Япония не подмина и производителите на климатици. Наред с намаляване отделянето на вредни емисии от изгорелите газове на автомобилите се повиши и изискването към Японските производители за енергоспестяване на климатичната техника. Японското правителство реши до 2010г. разходите на електроуредите в домакинствата да намалее - за климатици с 25%, следвани от хладилната техника и осветление с по 16%.

Мечтаете си за климатик, искате климатик и сте решили да си купите климатик? Попаднали сте на правилното място! Ето и нашите 10 съвета за климатиците, които са резултат от проучвания по въпроса, които ще Ви бъдат доста полезни:

  1. Йонизация. Навярно малко хора са запознати с полезното действие на йонизацията и пренебрегват тази "екстра" при климатиците. Доста може да се каже за йонизирането, но на кратко: чрез него се постига освежаване на въздуха, намалява праха, ускорява се асимилацията на витамини, подобряват се рефлексите и се увеличава способността за концентриране на вниманието.
  2. КПД - коефициент на полезно действие, ще рече: колко кубически метра на час въздух се обработва през климатика. Колкото по-високо е КПД, толкова по-качествен е климатикът.
  3. Здравето е на първо място, но явно не и за повечето хора. Малцина са онези, които купувайки си климатик са запознати с "модерните" болести, причинени от бацилите и бактериите, които се развиват в климатиците са си направо скрита бомба със закъснител. Освен това, ако не спазваш правилото за не по-голяма температурна разлика от 6-7 градуса вън/вътре, то има голям шанс да настинете по-бързо, от колкото сте подозирал.
  4. Поддръжката на климатика от клиента се изразява в почистването на филтрите веднъж месечно. Филтрите при сравнително постоянна работа на повечето климатици се сменят веднъж на 3/4 месеца, при условие, че не е много прашно и не се пуши. Редовната смяна на филтри помага и за намаляване на риска от болести, причинени от климатика. Различните фирми предлагат различни филтри. Някои например са много финни и анти-алергични, други пък са по-скъпи - карбонни за еднократна употреба и един комплект от тях струва около 65 лв.
  5. Шум. Всичко под 35db не би следвало да Ви дразни. Имайте предвид, че някои евтини модели климатици, а и някои дори и по-скъпи, може да са доста тихи, но, когато започнат да обезскрежават издават много висок шум тип тракане, който е способен да Ви събуди.
  6. BTU е единица за енергия. 1000 BTU/h е приблизително 293 W. На някои места се пише в джаула (J). Най-разпространените климатици започват от 9000 BTU. Един климатик от 9000 BTU е достатъчен за охлаждането на едно помещение от 15 квадрата. Правилото тук е климатикът да превъзходжда с до 20-30% от възможностите му за оптимално охлаждане на съответното помещение, защото така по този начин той се натоварва по-малко и съответно животът му се увеличава. Не бива да си купувате климатик, който ще работи постоянно на 100% и няма да може да охлажда и отоплява, защото така рискувате климатика да изгори. Изложението също е от голямо значение. Ако по цял ден грее слънце, то за тази стая се замислете за по-мощен климатик.
  7. Енергиен разход. Винаги имайте предвид, че спецификациите, които са дадени от почти всички производители, са малко занижени от реалните. Най-ниски разходи имат климатиците от клас А.
  8. Марка и производство. Почти всички, да не кажем всички климатици, които се внасят в България, се произвеждат в Китай - Midea, Haier, General, Samsung,Sang, Elite, Panasonic,Sharp, Okai. Няма българско производство. Климатици, които се произвеждат в Япония, може да са Toshiba,General (Electric), Fujitsu, Hitachi. Fujitsu се водят климатици с едни от най-добрите компресори на пазара. Каквато и марка да изберете, по-добре се насочете към специализирана фирма за продажба и монтаж на климатици и избягвайте промоции в хипер/техно-маркети. В специализираните магазини, търговците предлагат изпитани във времето марки и по-качествен сервиз и поддръжка климатици.
  9. Цена и клас. Евтиното излиза скъпо. Инвестицията в по-скъп климатик от клас А е по-правилната, защото този клас климатици изразходват по-малко количество ток и на практика възвръщат вложените пари. По-евтините климатици също така имат навика да получават повече дефекти и по-рано. За съжаление добрите климатици струват и доста пари. Добри модели за лятото и малки помещения може да намерите между 750 и 1100 лева. Наистина добрите климатици започват от 1200 лева на горе. Отделно имайте предвид, че се заплаща и монтаж, който може да стигне до 350 лв.
  10. Сплит система. Инверторните климатици наистина са по-добри от конвенционалните и като цяло са по-икономични. Инверторните може да ги ползвате и през зимата за отопление, докато другите просто замръзват и не работят под 0 градуса. Тук вече е и въпрос на избор - дали ще Витрябва климатик за охлаждане през лятото или имате идея да го ползвате и за отопление през есенно/зимните и пролетни сезони.

 


        Вентилационни системи:                     Нашият адрес:                  Кредит енергийна ефективност:
Вентилационни системиКредит енергийна ефективност

Всички цени са в Български лева и с включен ДДС 20% без монтаж до 3м.разтояние м/у вътрешно и външно тяло.Пазара на климатици е динамичен- съществуват и други модели.За да получите повече информация и консултация при избор на климатик свържете се с нас.

Тел./факс: 02/986-16-65  

GSM: 0885/84-78-66              GSM: 0878/84-78-66

  e-mail:solar_klima@abv.bg

Copyright © Доставка и монтаж на климатици 2021
Климатици от СОЛАР КЛИМА ЕООД
.